ANKARA / ÇANKAYA - Musa Erdem Anadolu Lisesi

Mrt

21 Şubat Çarşamba Talatpaşa Ortaokulu 8. Sınıf öğrencileri okulumuzu ziyaret etti. Rehber öğretmen, psikolojik danışman Gülhan Akgün okulumuzu tanıtma çalışması yaptı.

SİVİL SAVUNMA NEDİR?

Sivil savunma savaşta ve afetlerde halkın can ve mal kaybını en aza indirme amacını taşıyan ve topyekün savunmanın en önemli unsurlarından biri olan;

Savaş zamanı halkın can ve mal kaybının en aza indirilmesi;
Afetlerde can ve mal kurtarılması;
Büyük yangınlarda can ve mal kaybının azaltılması;
Yok olmaları veya çalışamaz hale gelmeleri durumunda yaşamı büyük ölçüde etkileyecek olan kamu ve özel kurum ve kuruluşların korunması ile bunların acil onarımlarının yapılması;
Savaş zamanı her türlü savunma faaliyetlerinin sivil halk tarafından desteklenmesi;
Cephe gerisinde halkın moralinin kuvvetlendirilmesi;
konularını kapsayan Silahsız, Koruyucu, Kurtarıcı önlem ve faaliyetler bütünüdür.

Şbt

Okulumuz öğrencisi olan 9-D sınıfından Batu Baş 2023- 2024 eğitim öğretim yılı okul sporları faaliyet programında yer alan Boks müsabakalarında Musa Erdem Anadolu lisesi adına yaptığı müsabakalarda Ankara il birincisi olmuştur öğrencimizi tebrik ediyoruz.

Şbt

Okulumuz rehberlik servisi, 21 Şubat 2024 Çarşamba günü okulumuzda, velilere yönelik Akran Zorbalığı ve Öğrencilerin İlgi, Yetenek ve İstekleri konulu seminer düzenlemiştir.

Seminere katılan velilerimize ve semineri veren rehberlik servisine teşekkür ederiz.

Şbt

Okulumuz öğrencileri tarafından Anadolu rock müziğinin usta temsilcilerinin eserleri seslendirildi.

Şbt

21 Şubat Çarşamba günü Rehber öğretmen, psikolojik danışman Gülhan Akgün velilerimize Alan seçiminde ilgi, yetenek, değer ilişkisi ve Akran zorbalığı konusunda bilgilendirme sunumu yapmıştır.

Ara

Dilimizin Zenginliği Projesi çalışması okulumuzda başlamıştır.

1.  "Dilimizin Zenginlikleri Projesi" kapsamında  "Ortaöğretim Kademesi Eylem Planı"nda yer alan ve Merkez Yürütme Kurulunca koordine edilen 23 Aralık 2023 tarihinde çevrimiçi yapılan "SAFAHAT Konulu Çevrim İçi Bilgi Yarışması"na okulumuzdan 11D sınıfı C.N.Ekici ve 12E sınıfından S.Ö.Doğan adlı öğrenciler katılmıştır. Öğrencilerimize ve kendilerini e rehberlik yapan TDE Öğretmeni G. Cingöz'e teşekkür ederiz.

2.Proje kapsamında Divanu Lügat-t Türk Okumaları etkinliği düzenlendi

3. Şubat 2024 etkinlikleri:  "Anlat Bakalım",  "Drama ile Atasözü/Deyim Anlatma" ve  "Atasözü/Deyim Resimleme" etkinlikleri düzenlendi.

4. Mart 2024 etkinlikleri:"Kutatgu Bilig Okumaları" etkinlikleri düzenlendi.

Ock

MSÜ Kara Harp Okulu Tanıtım Gezimiz

09 Ocak 2024 tarihinde 12. Sınıf öğrencilerimiz ve öğretmenlerimizin katılımıyla MSÜ Kara Harp Okuluna tanıtım gezisi düzenlenmiştir.

Ock

2023 -2024 Eğitim öğretim yılı okul sporları bünyesinde, okullar arası spor müsabakaları yapılmaktadır. Okulumuz voleybol takımı grubunda sırasıyla; Ankara Atatürk Lisesi, Ankara Fen Lisesi, Ankara Ümitköy Anadolu Lisesi ile yapılan müsabakalarda başarı elde ederek gruptan çıkmıştır. Çeyrek finalde Bilim Kolejini 2-0 yenerek 2 çeyrek finale çıktılar. 2 çeyrek finalde Doktor Rıdvan Binnaz Ege Anadolu Lisesini 2-0 yenerek yarı finale çıkmıştır. Yarı finalde Çankaya Anadolu Lisesi'ni 2-0 yenerek finale çıkmıştır. Kız voleybol takımımız ikinci olmuştur.Öğrecilerimizi ve emek veren beden eğitimi öğretmenimiz Eşref Yelken'i kutlarız.

Ara

Atatürk'ün Ankara'ya gelişinin 104 .Yılı töreni gerçekleştirildi.

Ara

2023 Yılının Aşık Veysel yılı olarak ilan edilmesi münasabetiyle ,okulumuzda Aşık Veysel'i anma günü etkinliği yapıldı.Aşık Veysel türküleriyle anıldı,yadedildi. Resim sergisi düzenlendi.

Ara

Ankara İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından okulumuz öğrencilerine terörle mücadele semineri verildi.

Ara

Okulumuz “Okulum Temiz Belgesi Sertifikası ”almıştır. Emeği geçen tüm personelimize teşekkür ederiz.

Ara

Öğrencilerimizle birlikte kitapların dünyasına gezi yaptık.

Ara

Lösev Vakfı  okulumuz öğrencilerine tanıtıldı.